43025, Волинська область, м. Луцьк, вул. Прогресу,7
 
 
Департамент фінансів
Волинської обласної державної адміністрації
 
 
[ Вітаємо Вас на нашому оновленому веб-сайті. Всі зауваження, побажання та пропозиції по роботі веб-сайту надсилайте на електронну адресу post@gfin.voladm.gov.ua ]
 
 
Курси валют

Курс доллара     Погода в Луцке
Голосування
Чи задоволені Ви рівнем своїх доходів?
Новини та події у період з 15.03.10 по 15.04.10
1. 20 березня цього року відповідно до графіку підготовки проекту Державного бюджету України на 2010 рік Міністерством фінансів України повідомлено попередні прогнозні показники місцевих бюджетів.

За розрахунками Мінфіну доходи та видатки загального фонду місцевих бюджетів (без урахування субвенцій) у 2010 році складуть 2,5 млрд. грн., з приростом до затверджених з урахуванням змін показників на 2009 рік по власних та закріплених доходах – на 7,5 відсотка (доходи І-го кошика на – 6,5 відсотка), видатках – на 15,7 відсотка.

Відповідні показники опрацьовані за участю місцевих фінансових органів  та 23 березня цього року на нараді у Міністерстві фінансів України представлено пропозиції та зауваження. Відповідні пропозиції на виконання окремого доручення 7 квітня цього року надіслані також від імені обласної ради Комітету Верховної ради України з питань бюджету.

Основними проблемними питаннями формування видаткової частини бюджету на 2010 рік є:
-    завищення доходної бази бюджету міста Луцька;
-    необхідність віднесення видатків на утримання позашкільної освіти, місцевої пожежної охорони, закладів, що надають соціальні послуги для дітей, молоді та сімей до таких, що враховується при визначенні трансфертів;
-    збільшення нормативів бюджетної забезпеченості для розрахунку видатків місцевих бюджетів та врахування у бюджеті нерозподілених видатків хоча б на рівні 2009 року;
-    встановлення терміну перерахування недоотриманої відповідно до нормативів щоденних перерахувань дотації вирівнювання на останній робочий день місяця та продовження практики надання середньострокових позик;
-    виділення бюджету області 51,9 млн.грн. для реалізації інвестиційних проектів і будівництва доступного житла, 14,0 млн.грн. для завершення будівництва Центру радіаційного захисту населення  обласної клінічної лікарні, по 89,2 та 23,8 млн.грн. для завершення будівництва відповідно закладів охорони здоров’я та освіти, фінансування з державного бюджету добудови шахти №10 „Нововолинська” на суму 350 млн.гривень.
    
2. 31 березня цього року на основі попередніх прогнозних показників місцевих бюджетів на 2010 рік головним розпорядникам коштів обласного бюджету головфінуправлінням повідомлено попередні граничні обсяги асигнувань на 2010 рік. На сьогодні відповідними розпорядниками проводиться робота з формування бюджетних запитів на 2010 рік.

3. 8 квітня цього року головфінуправлінням прийнято участь у формуванні пропозицій області до проектів Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 рік (Антикризова програма) та Програми діяльності Кабінету Міністрів України, зокрема підготовлено перелік заходів та їх виконавців з поглиблення у 2010 році реформи місцевих фінансів з метою формування проектів місцевих бюджетів на 2011 рік на новій законодавчій базі.

4. 13 квітня 2010 року  на нараді у голови облдержадміністрації за участю голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів,  керівників  фінансових, податкових органів та інших, причетних до бюджетного процесу установ та організацій  обговорювався стан виконання  бюджету  області у І кварталі 2010  року (за тимчасовими розписами).  Як повідомив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації І.Никитюк, до загального фонду місцевих бюджетів області у І кварталі 2010 року надійшло 172,6 млн. грн., що становить 94,1 відсотка до встановленого завдання на цей період. Не виконані  за доходами бюджети міст Луцька, Володимир-Волинського, Ковеля і Нововолинська та сім зведених бюджетів районів – Луцького, Іваничівського, Горохівського, Ратнівського, Рожищенського, Локачинського, Ківерцівського, 181 бюджет територіальних громад та п’ять районних бюджетів. На нараді обговорено основні проблеми, що справляють негативний вплив на виконання  місцевих бюджетів за доходами та  визначені завдання щодо забезпечення належного рівня функціонування установ та закладів соціально-культурної сфери, що фінансуються з місцевих бюджетів, і шляхи їх вирішення.

5. Відповідно до окремого доручення Кабінету Міністрів України проведені розрахунки прогнозних обсягів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання і водовідведення та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Пропозиції надіслані Міністерству фінансів України для врахування при доопрацюванні проект державного бюджету на 2010 рік.

6. Проведена відповідна робота на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2010 року № 15029/1/1-10 до листа Рахункової палати України від 25.03.2010 № 18-559 „Щодо результатів аудиту виконання закону про реструктуризацію заборгованості з виплат працівникам навчальних закладів та установ освіти у Вінницькій, Кіровоградській та Хмельницькій  областях”.  
За даними звіту про виконання місцевих бюджетів області за 2009 рік кредиторська заборгованість з виплат, визначених Законом України „Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 „Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів”, станом на 1 січня 2010 року відсутня. При цьому сума депонованих коштів із зазначених виплат, яка залишилась не виплаченою станом на 1 квітня 2010 року, складає 125,0 тис. гривень. Ці кошти будуть виплачуватися за зверненнями педагогічних працівників, які з тих чи інших причин не змогли одержати належні їм виплати у період дії згаданого закону.

7. Опрацьовано проект розпорядження голови обласної державної адміністрації „Про додаткові заходи щодо відзначення в області 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та проведення Року ветеранів війни”. За результатами подані пропозиції головному управлінню з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації для врахування при доопрацюванні нормативного документу.
    
8. 14 квітня головфінуправлінням здано звіт по виконанню кошторисів видатків на утримання апарату фінансових органів у Волинській області за I квартал 2010 року.
 
 
   
 
 
Технічна підтримка Веб-студія ТРЕК Дія. Цифрова освіта Волинська обласна державна адміністрація Веб-портал органів виконавчої влади Інтернет-представництво Президента України