43025, Волинська область, м. Луцьк, вул. Прогресу,7
 
 
Департамент фінансів
Волинської обласної державної адміністрації
 
 
[ Вітаємо Вас на нашому оновленому веб-сайті. Всі зауваження, побажання та пропозиції по роботі веб-сайту надсилайте на електронну адресу post@gfin.voladm.gov.ua ]
 
 
Курси валют

Курс доллара     Погода в Луцке
Голосування
Чи задоволені Ви рівнем своїх доходів?
Департаментом фінансів облдержадміністрації у зв'язку з доопрацюванням проекту державного бюджету на 2016 рік підготовлено пропозиції щодо удосконалення бюджетного законодавства

У зв'язку з розробкою проекту Закону України „Про Державний бюджет України на 2016 рік" департаментом фінансів облдержадміністрації підготовлено звернення обласної державної адміністрації до Міністерства фінансів України і інших центральних органів виконавчої влади та асоціації місцевих рад щодо вирішення окремих проблемних питань формування і виконання місцевих бюджетів в умовах реформи міжбюджетних відносин.

Зокрема, повторно запропоновано включити екологічний податок до системи вирівнювання податкоспроможності обласних бюджетів через визначення базової та реверсної дотації.

При проведенні реформи міжбюджетних відносин Міністерством фінансів України не враховано нерівномірність надходження податку по територіях. Зокрема, у Волинському обласному бюджеті на 2015 рік заплановано надходження 3,1 млн. грн такого податку, Рівненському обласному бюджеті - 9,6 млн. грн, а у Івано-Франківському - 115,4 млн. гривень. У Івано-Франківському обласному бюджеті цей податок є другим за значимістю після податку на доходи фізичних осіб, надходження якого заплановані на суму 183,6 млн. гривень.

При затвердженні Полтавського обласного бюджету надходження екологічного податку на 2015 рік заплановані в обсязі 73,2 млн.грн (податку на доходи фізичних осіб 364,6 млн.гривень).

Зарахування екологічного податку до загального фонду обласних бюджетів без включення його до системи міжбюджетного регулювання створює серйозні дисбаланси у фінансовому забезпеченні видаткових повноважень. Зважаючи на наведене, актуальним залишається і питання надання стабілізаційної дотації у 2015 році для обласних бюджетів з незначними надходженнями екологічного податку на душу населення.

Запропоновано надавати трансферти на освіту та охорону здоров'я не у вигляді субвенцій, а у вигляді дотацій.

Стаття 9 Європейської хартії місцевого самоврядування передбачає, що, у міру можливості, дотації місцевим властям не призначаються для фінансування конкретних проектів, тоді як здійснення видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров'я є найбільшими у структурі витрат місцевих бюджетів України.

У зв'язку з запровадженням нових видів міжбюджетних трансфертів та надання права органам місцевого самоврядування додаткового фінансування витрат, які здійснюються за рахунок таких трансфертів, запропоновано  унести зміни до чинних нормативно-правових актів щодо складання розписів  місцевих бюджетів, кошторисів бюджетних установ, реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань, звітності, в тому числі щоденного обміну інформацією між фінансовими органами та органами Держказначейства.

Міністерству фінансів України вчергове запропоновано не виключення з статті 78 Бюджетного кодексу України обмежень щодо оплати платіжних документів органами Держказначейства за умови недовиконання доходів зведеного бюджету України.

Така норма суперечить принципу самостійності Бюджетної системи України, визначеному статтею 7 Бюджетного кодексу України (органи місцевого самоврядування не несуть відповідальності коштами місцевих бюджетів за бюджетними зобов'язаннями держави) та статті 9 Європейської хартії місцевого самоврядування, ратифікованої Україною (органи місцевого самоврядування мають право в рамках національної економічної політики на власні адекватні фінансові ресурси, якими вони можуть вільно розпоряджатися в межах своїх повноважень).

З метою відновлення цільових джерел фінансування видатків на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах запропоновано зараховувати 50 відсотків акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, які використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного, до спеціального фонду обласних бюджетів з подальшим їх спрямуванням на фінансування видатків з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг місцевого значення.

Відповідно до  статті 26 проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» видатки на заходи з проведення лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних робіт, утримання державних ветеринарних лікарень та ветеринарних лабораторій в областях фінансувались у  2016 році з обласних бюджетів. Відповідно до статті 85 Бюджетного кодексу України держава може передати органам місцевого самоврядування право на здійснення видатків лише за умови відповідної передачі фінансових ресурсів у вигляді закріплених за відповідними бюджетами загальнодержавних податків і зборів (обов'язкових платежів) або їх частки, а також трансфертів з Державного бюджету України. 

Виходячи з викладеного, зважаючи на бюджетну децентралізацію та збільшення повноважень місцевих органів влади і об'єднаних територіальних громад, Міністерству фінансів України запропоновано ініціювати внесення змін до статей 89 та 90 Бюджетного кодексу України, у частині віднесення до  видатків, що здійснюються з бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад,  видатків на утримання районних (міських) лікарень та лабораторій ветеринарної медицини, а до видатків, що здійснюються з обласних бюджетів, - видатки на утримання обласних лікарень та лабораторій ветеринарної медицини.

Враховуючи, що питання оптимізації вугільної галузі з метою проведення її ефективної реструктуризації (ліквідація та консервація шахт) має загальнодержавне значення та зважаючи на відсутність необхідного ресурсу у місцевих бюджетах, запропоновано такі заходи проводити виключно з державного бюджету та ініціювати виключення з Бюджетного кодексу України пункту 7 частини першої статті 90 в частині видатків на співфінансування (50 відсотків) проектів ліквідації підприємств вугільної і торфодобувної промисловості та витрат на утримання водовідливних комплексів у безпечному режимі.

 

 
 
   
 
 
Технічна підтримка Веб-студія ТРЕК Дія. Цифрова освіта Волинська обласна державна адміністрація Веб-портал органів виконавчої влади Інтернет-представництво Президента України