43025, Волинська область, м. Луцьк, вул. Прогресу,7
 
 
Департамент фінансів
Волинської обласної державної адміністрації
 
 
[ Вітаємо Вас на нашому оновленому веб-сайті. Всі зауваження, побажання та пропозиції по роботі веб-сайту надсилайте на електронну адресу post@gfin.voladm.gov.ua ]
 
 
Курси валют

Курс доллара     Погода в Луцке
Голосування
Чи задоволені Ви рівнем своїх доходів?
Верховною Радою України ухвалено зміни до державного бюджету на 2015 рік.

17 вересня 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", яким наближено розмір мінімальної заробітної плати з 1 грудня на 1 вересня та встановлення її у розмірі 1 378 гривень. У вересні 2015 року розмір мінімальної заробітної плати зросте на 13,1 відсотка.

Розмір посадового окладу працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки планується визначити з урахуванням збереження грошового розриву між розміром мінімальної заробітної плати та розміром посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС, що склався у 2014 році (366 гривень).

З 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум зросте:

на одну особу в розрахунку на місяць з 1 176 гривень до 1 330 гривень;

для дітей віком до 6 років з 1 032 гривень до 1 167 гривень;

для дітей віком від 6 до 18 років з 1 286 гривень до 1 455 гривень;

для працездатних осіб з 1 218 гривень до 1 378 гривень;

для осіб, які втратили працездатність: з 949 гривень до 1 074 гривень.

У зв'язку з цим, з 1 вересня поточного року розмір мінімальної пенсії зросте з 949 грн. до 1 074 грн. і буде стосуватися 7,5 млн. українських пенсіонерів.

На зазначену мету додатково передбачено видатки у обсязі 3 861 479,5 тис. грн., у тому числі 2 654 375,3 тис. грн. на покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України.

Для місцевих бюджетів області пропонується збільшити обсяги:

-    освітньої субвенції на 55 796,8 тис.грн., або на 3,7 відсотка;

-    медичної субвенції на 32 905,5 тис.грн.. або на 3,1 відсотка;

-    субвенції на підготовку робітничих кадрів на 5 361,3 тис.грн., або 3,5 відсотка;

-    субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу на 25 353 тис.грн., або на 1,6 відсотка;

субвенції на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" на 471,5 тис.грн., або на 3,3 відсотка.

Крім цього, погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води пропонується здійснювати не через спеціальний фонд, а через загальний фонд державного бюджету за рахунок погашення податкового боргу підприємствами ПЕК та ЖКГ.

З метою забезпечення медичних закладів сучасним високотехнологічним медичним обладнанням для своєчасного надання медичної допомоги населенню законопроектом пропонується відновити централізовані видатки держбюджету для області у обсязі 8544,3 тис. грн. за бюджетною програмою КПКВК 2301400 на придбання цифрових мамографів і ультразвукових діагностичних приладів вітчизняного виробництва.

Область отримає додаткові кошти з державного бюджету у вигляді стабілізаційної дотації

 

Урядом схвалено Порядок та умови надання стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам. Відповідно до вимог Бюджетного кодексу України та порядку дотація спрямовується на покриття диспропорцій у місцевих бюджетах, які виникли у зв'язку із запровадженням нової моделі взаємовідносин державного бюджету з місцевими бюджетами.

Крім цього між місцевими бюджетами розподілено 50 відсотків загальної суми дотації обсягом 1 млрд гривень.

Згідно порядку дотація розподіляється у таких пропорціях:

не менш як 20 відсотків - для обласних бюджетів;

не більш як 80 відсотків - для бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів об'єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій.

Дотація надається:

бюджетам міст обласного значення, районним бюджетам та бюджетам об'єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій, у яких індекс відносної податкоспроможності менший за аналогічний середній показник у таких бюджетах;

обласним бюджетам - для розподілу між місцевими бюджетами у порядку, визначеному облдержадміністраціями.

Для області обсяг дотації складає 35,5 млн грн, в тому числі для обласного бюджету 8,0 млн гривень.

 

 
 
   
 
 
Технічна підтримка Веб-студія ТРЕК Дія. Цифрова освіта Волинська обласна державна адміністрація Веб-портал органів виконавчої влади Інтернет-представництво Президента України